Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Ciasto czekoladowe z papryczkami chili

28 Maja 2015
Czekolada to naturalny afrodyzjak, a jej walory smakowe zapewniają przyjemne doznania dla podniebienia. Zaskocz swoją kobietę słodko-ostrym połączeniem czekolady i chili serwując jej ciasto upieczone z pomocą aplikacji myMenu.

Składniki:

- cukier puder - 100g
- gorzkie kakao – 50g
- jaja – 4
- masło – 180g
- papryczka chili – 4g
- polewa z ciemnej czekolady – 300g

Przygotowanie:

1. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej razem z papryczkami chili, stopniowo dodawaj masło. Zdejmij naczynie z płyty i usuń papryczki, które powinny już oddać swój smak.
2. Wymieszaj żółtka z cukrem pudrem.
3. Ubij pianę z białek z niewielką ilością cukru pudru.
4. Wszystkie składniki wymieszaj z czekoladą i dodaj kakao.
5. Masę wylej na blachę o średnicy 22 cm, wysmarowaną masłem i umieść w piekarniku. Piecz przez 48 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu.

www.franke.pl



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1538 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 28 Maja 2015

Podziel się    



Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u