Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Gofry na słodko czy słono?

26 Lutego 2016
Domowe gofry dla małych i dużych - którą wersję wybierasz?













Wytrawne gofry z domową tapenadą
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
  • 2 garści szpinaku lub roszponki,
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych,
  • 1 op. gofrów (np. Dan Cake),
  • ok. 20 szt. czarnych oliwek bez pestek,
  • 2 łyżeczki kaparów,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek dobrej jakości,
  • pieprz, sól, tymianek do smaku,
  • 1 łyżka soku z cytryny

W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gofry posmarować tapenadą, ułożyć na nich szpinak, szynkę oraz pomidorki i przykryć kolejną warstwą gofrów. Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką.

Gofry z domowym sosem czekoladowym
  • 1 op. truskawek,
  • 2 banany,
  • 1 op. gofrów (np. Dan Cake),
  • 50g masła,
  • 45g cukru pudru,
  • 3 łyżki mleka,
  • 2 czubate łyżki kakao

Masło i mleko podgrzać na małym ogniu. Do roztopionego masła dodać kakao i cukier puder. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Gdy masa będzie idealnie gładka – sos gotowy! Na gofrach ułożyć ulubione owoce – truskawki, banany. Całość polać przygotowanym sosem.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na www.dancake.pl





Galeria:






powrót


Odwiedzono: 915 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 26 Lutego 2016

Podziel się    





Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u