Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Perliczka faszerowana

17 Marca 2015
Święta Wielkanocne to czas spotkań z najbliższymi, domu wypełnionego zapachami  wyśmienitych potraw. Zadbaj o dobry nastrój, przygotowując  faszerowaną perliczkę - wielkanocny przepis z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu.










Składniki na 4 osoby:

•    Aromatyczne zioła – do smaku
•    Białe wytrawne wino – do smaku
•    Jaja – 1
•    Mleko – 40 g
•    Oliwa z oliwek – 40 g
•    Perliczka – 570 g
•    Pierś z perliczki – 80 g
•    Plastry surowego boczku – 30 g
•    Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:

1.    Umyj i oczyść perliczkę i otwórz ją strony grzbietu.
2.    Do drobno posiekanych piersi perliczki dodaj aromatyczne zioła oraz sól/pieprz. Następnie, wymieszaj wszystkie składniki z jajkiem, dodając na końcu mleko. Będzie to farsz, który na tym etapie powinien być lepki i gęsty.
3.    Wnętrze perliczki natrzyj solą i pieprzem i równomiernie rozłóż farsz, a następnie zamknij perliczkę. Obłóż całość boczkiem w plastrach.
4.    Umieść perliczkę w naczyniu do pieczenia, dodaj oliwę z oliwy i wino. Włóż naczynie do piekarnika.

Smacznego!

Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu.

www.franke.pl



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1539 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 17 Marca 2015

Podziel się    





Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u