Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Pieczone pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami

17 Października 2014
Pieczone pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami to jedna z wielu propozycji Franke na pyszną potrawę kuchni wegetariańskiej. Przepis pochodzi z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu. Niech stanie się inspiracją do stworzenia niezapomnianego jesiennego dania, które zachwyci Twoich bliskich. Smacznego!

Składniki:
 
•    Mąka pszenna półgruba - 350 g
•    Olej z ziaren sezamu – 10 g
•    Oliwki – 150 g
•    Szalotki – 10 g
•    Sól - do smaku
•    Tofu – 300 g

Przygotowanie
 
1. Przesiej mąkę i usyp z niej kopiec na stolnicy. W środek kopca wlej olej, dodaj sól i ugniataj delikatnie. Po pewnym czasie dodaj kilka łyżek wody, tak aby uzyskać gładkie, miękkie ciasto. Wyrobione na gładką masę ciasto zawiń w wilgotną ściereczkę i pozostaw w chłodnym miejscu na pół godziny.

2. W międzyczasie, umyj oliwki i usuń z nich pestki, wymieszaj z tofu i zmiksuj, by uzyskać stosunkowo gęsty krem. Obierz i pokrój szalotki, umieść w rondlu z olejem i smaż aż będą miękkie, następnie dodaj tofu i przygotowany wcześniej krem. Podsmażaj przez kolejne kilka minut tak, aby masa zgęstniała, a następnie zdejmij z ognia.

3. Rozwałkuj cienko ciasto i powycinaj z niego krążki o średnicy 8 cm.

4.Na środek każdego pierożka nakładaj trochę kremu tofu i składaj ciasto, zlepiając jego brzegi.

5. Ułóż pierożki panzarotti w naczyniu żaroodpornym, skrop olejem i umieść w piekarniku.

www.franke.pl



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1185 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 17 Października 2014

Podziel się    





Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u