Sałatka z tuńczykiem
24 Stycznia 2013
Wszyscy lubimy jeść sałatki, a zwłaszcza te, które sami robimy i które są szybkie w przygotowaniu. Na zrobienie tej sałatki każda okazja jest dobra – czy to święta, imieniny, czy zwykłe spotkanie ze znajomymi. Szybka i smaczna – na pewno będzie smakować każdemu.
Składniki:
- 1 woreczek ryżu
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- majonez
- sól, pieprz
Najpierw gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie i pozostawiamy to ostudzenia. Najlepiej do sałatki nadaje się ryż nie rozgotowany. Do zimnego ryżu dorzucamy odsączoną kukurydzę i mieszamy, a potem dodajemy odsączonego tuńczyka. Po wymieszaniu składników dodajemy majonez (w takiej ilości, żeby sałatka nie była ani za sucha, ani pływająca w majonezie). Na końcu doprawiamy solą.
Smacznego J
www.kuchennewariacje.pl
- 1 woreczek ryżu
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- majonez
- sól, pieprz
Najpierw gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie i pozostawiamy to ostudzenia. Najlepiej do sałatki nadaje się ryż nie rozgotowany. Do zimnego ryżu dorzucamy odsączoną kukurydzę i mieszamy, a potem dodajemy odsączonego tuńczyka. Po wymieszaniu składników dodajemy majonez (w takiej ilości, żeby sałatka nie była ani za sucha, ani pływająca w majonezie). Na końcu doprawiamy solą.
Smacznego J
www.kuchennewariacje.pl
powrót