Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Szaszłyki z miecznika z koperkiem

21 Lipca 2015
Lato kojarzy się ze słońcem, beztroską, długimi, ciepłymi dniami, ale też lekką kuchnią, w której dominują smaki soczystych owoców, warzyw, pachnących przypraw i świeżych ziół. Zobacz pyszny przepis na nietypowe szaszłyki.
 
 

Przepis z aplikacji Franke myMenu na szaszłyki z miecznika z koperkiem:

Składniki dla 4 osób:
Pasta anchois – do smaku
Masło – 40 g
Marchew – 80 g
Koperek – do smaku
Oliwa z oliwek – do smaku
Rukola – do smaku
Filety z soli – 120 g
Miecznik – 610 g
Sól i pieprz – do smaku
 
Przygotowanie: 
1. Pokrój miecznika w trzycentymetrowe kostki.
2. 2 łyżeczki pasty anchois rozsmaruj na filetach z soli i zawiń je w rolady. Dodaj posiekaną rukolę, nieco oliwy z oliwek i pieprzu.
3. Zblanszuj marchewki we wrzącej, osolonej wodzie, po czym przekrój je na połówki.
4. Wymieszaj posiekany koperek z masłem. Z powstałej masy uformuj cienki wałeczek i zawiń go w folię aluminiową. Trzymaj w lodówce do czasu, aż stwardnieje.
5. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kostki miecznika, roladki z soli i marchewki, aż do wykorzystania wszystkich składników.
6. Posmaruj szaszłyki oliwą z oliwek, dopraw solą i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 st. C
7. Podawaj z plastrami masła koperkowego.
 
 
 



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1273 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 21 Lipca 2015

Podziel się    





Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u