Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Tęczowa pieczeń cielęca

29 Grudnia 2014
Sylwester to doskonały czas by spotkać się w gronie przyjaciół, zjeść wspólnie coś pysznego, a potem bawić się do białego rana. Jeśli planujemy imprezę we własnym domu, warto zadbać o specjalne, sylwestrowe menu - szybkie i proste w przygotowaniu, zachwycające smakiem oraz wyglądem. Firma Franke radzi, jak przygotować tęczową pieczeń cielęcą.








Przepis na tęczową pieczeń cielęca - dla 8 osób:

Składniki:
  • cielęcina pokrojona w plastry – ok. 1200 g
  • jaja - 4
  • masło - 65 g
  • mleko - do smaku
  • natka pietruszki – 70 g
  • oliwa z oliwek – do smaku
  • szałwia i rozmaryn – do smaku
  • szynka gotowana – 350 g
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:
  • Utłucz plastry mięsa, a krawędzie wyrównaj nożem, tak aby były takie same; odcięte skrawki ułóż na wierzchu i przykryj gotowaną szynką.
  • Umyj i drobno posiekaj pietruszkę. Jajka wbij do miski, dodaj pietruszkę, 2 łyżki mleka, starty ser oraz sól i pieprz, całość delikatnie wymieszaj.
  • Przygotowaną masę wlej  na patelnię, podsmażaj na niewielkiej ilości oliwy z oliwek aż masa zgęstnieje, wtedy przerzuć omlet na drugą stronę; po usmażeniu, pozostaw do ostygnięcia.
  • Umieść omlet na szynce, uprzednio położonej na plastrach cielęciny, zawiń w ruloniki i zabezpiecz całość, umieszczając kilka liści szałwii i rozmarynu pomiędzy wykałaczką a mięsem.
  • Dopraw solą i pieprzem, umieść pieczeń w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą z oliwek i umieść na wierzchu kilka kawałków masła. Włóż do piekarnika.

Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu.

www.franke.pl



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1993 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 29 Grudnia 2014

Podziel się    



Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u