Wyszukaj w serwisie:
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

Zupa ze świeżych szparagów

7 Lipca 2014
Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką. Zawarte w szparagach witaminy i wartości odżywcze mogą nas uchronić przed wieloma chorobami, a także pobudzić trawienie.

Składniki:

* Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
* wiązka białych szparagów
* woda  - 0,75l
* sos sojowy -  1 łyżeczka
* śmietanka słodka 18%  -100ml
* śmietana kwaśna 18% - 100ml
* masło  - 1 łyżka
* mąka  - 1 łyżeczka
* sól, cukier, biały pieprz do smaku

Wykonanie:

* Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
* Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
* Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
* Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
* Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
Poleca firma: Międzybrodzki Makaron



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 1278 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 7 Lipca 2014

Podziel się    





Bruk Bet

blachodachówka firmy Traffic

kominki elmes

sauny na wymiar producent Warszawa i Białystok








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2018 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u